A 2014/15-ös év legutolsó szorgalmi hetében nem más, mint a Prezi egyik alapítója, Halácsy Péter látogatott el hozzánk, hogy megtartsa félévzáró előadásunk „A Prezi titok” címmel. Hogy a végére valóban fény derült-e a titkokra vagy sem, azt úgy vélem a hallgatóság tisztje megítélni, azonban úgy vélem minden résztvevő betekintést kapott abba a mentalitásba, ami a Prezit Prezivé teszi.

Halácsy Péter az előadás első tíz percében eltért a prezentációjától és elsősorban a személyes véleményét és élményeit fejtette ki az előadás folyamán. Megismerhettük sokszor igen karakáns véleményét az oktatási rendszerről, a közgazdászokról („Tulajdonképpen mit is tudtok ti?!”) illetve a vállalkozási kultúráról Magyarországon, Európában és az USÁ-ban. Előadása folyamán vállalkozói tanácsot is kaphattunk tőle, elsősorban az adózásra való tekintettel, megemlítette, hogy bár Magyarországon nagy hagyománya van az adócsalásnak, hosszútávon ez nem éri meg egyetlen sikeres cégnek sem, és minél inkább a transzparenciára és szubszidiaritásra van szükség a cégek irányításánál.

A hallgatók kérdéseire egy alkalmazáson keresztül került sor az előadás folyamán, hiszen nem is az egyik leginnovatívabb magyar vállalat alapítójáról lenne szó, ha nem újítana valamit ezzel is. Az egyik kérdés a Prezi logója mögött meghúzódó indokokra kérdezett rá, amire válaszként Halácsy elismerte, hogy a jelenlegi logó egy korábbi Prezi verzióban navigációra használt a vásznon belül, azonban ezt a megoldást elvetették esetlensége miatt.

Reméljük jól éreztétek magatokat az előadáson! Találkozunk jövőre!