2016. október 10-én a Budapest Business Club a Látókörbővítő beszélgetés nevű, rendszeresen megrendezésre kerülő program keretén belül Kiss Gergelyt látta vendégül a Közgardenben.

Kiss Gergely neve minden magyar számára ismerősen cseng, hiszen 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is az olimpia dobogó tetejére állhatott fel a magyar vízilabda-válogatott körgyűrűjében. Amit viszont kevesebben tudnak róla, hogy amíg rótta a hosszokat a medencében az edzések során, addig ezzel párhuzamosan a Szegedi Tudományegyetemre is járt, melyet sikerrel el is végzett és 2005-ben jogi diplomát szerzett. De itt sem volt megállás, ugyanis ezután egy második diplomával is gazdagította életpályáját. Mindemellett férj, a tegnapi naptól kezdve már 3 kislány édesapja, máig aktív vízilabda-játékos és rengeteg egyéb projektben vesz részt nap, mint nap. Jogosan merül fel bennünk: Mégis hogy csinálja?

Ez a kérdés Kuthi Boglárkában is megfogalmazódott, aki az egész program főszervezője volt. A Brand-HR szekció projektvezetője olyan sportolót szeretett volna előadónak meghívni, aki igazi csapatjátékos, hiszen a BBC is csapatban valósítja meg az elképzeléseit.

Amikor a két méter magas vízipólós belépett a helyiségbe, ahol majdnem 50 egyetemista várta, már megjelenésével is tiszteletet vívott ki, ami a beszélgetés során csak tovább erősödött.

Kiss Gergely maga a motiváció. Egy határozott, magabiztos, tudatos férfi ült velünk szemben, aki abban a több, mint egy órában, amit velünk töltött, sokkal inkább volt húsvér ember, mint háromszoros olimpia bajnok. Nyíltan válaszolt az elsőre talán kínosabbnak tűnő kérdésekre is, mint például amikor valaki a reklámszereplései után érdeklődött vagy éppen arról, hogy melyik volt élete legnehezebb időszaka. Mesélt a mindennapjairól, hogy miként tudja beosztani az idejét, és hogy milyen volt egy olyan összetartó csapatnak a tagja lenni, mint a magyar válogatott. Próbálta nekünk átadni az életszemléletét és azt kell mondanom: sikerrel járt.

Beszélt továbbdsc_0035á arról is, hogy milyen volt az olimpiai faluban ébredni és Rafael Nadal mellett reggelizni, mindezt olyan stílusban, hogy az embernek tátva maradt a szája, hogy ennyi kötelesség és program mellett hogyan tud ennyire életvidám és humorral teli lenni.

Különlegesen inspiráló volt, amikor azt is megosztotta velünk, hogy egy-egy elbukott meccs után hogyan lehet motiválni az embereket, egyben tartani a csapatot és úgy egyébként: felállni a padlóról és magunkat megrázva újult lendülettel, sikerkoszorúval a fejünkön visszatérni.

Kiss Gergely önerőből, saját útját kitaposva jutott a csúcsra és köszöni szépen: jó ideig ott is marad még.

 

Fenes Berill