Szervezetünk 2016. november 8-9-én megrendezte az őszi félév egyik legizgalmasabb szakmai jellegű előadássorozatát, a Marketing & Management Konferenciát.

Az élet szép, az RTL 2, a Marketing & Management Konferencia pedig egy hatalmas lehetőséget kínált a szellemi gyarapodásra, mivel az üzleti élet legnívósabb, legsikeresebb szereplői világították meg a marketing és management sokrétű világát.

A program sűrű volt, sokszínű, és mindenki számára nyújtott valamit: tapasztalatot, orientációt az üzleti térben, a pályakezdőknek hasznos praktikákat a leendő karrierpályájuk kialakításához, és egy életre szóló egyetemi élményt.

Az egyetemisták részt vehettek interaktív előadásokon, meetupokon (Be-novative), és workshopok (Unilever, Budapest Bank) keretein belül hasznosíthatták lexikális tudásukat a gyakorlatban, miközben valós szakmai problémákra, esetekre kerestek megoldásokat.

Előadóink között szerepelt többek között Molnár Orsolya, a Soproni márkamenedzsere, aki elkalauzolta a közönséget a hazai sörpiac labirintusába, és beavatta a hallgatókat a sörmarketing legizgalmasabb szegmenseibe.

A Soproni sikersztori alapja a határozott elképzelés, és az elhivatottság: az innovatív stratégiatérképpel, a rendszeres platform-, és brandváltásokkal kiléptek a komfortzónából és több mint 250 márkával (Strongbow, Gösser, Edelweiss, Soproni) közel 200 országot hódítottak meg.

Amíg mi aludtunk, ők álmodtak egy óriásit, felépítettek egy kampányt – „What we have in common” – amiben a büszke magyar identitástudatot egy különös aspektusból közelítették meg, mindenkihez eljuttatták az üzenetet, hogy a Heineken Hungária Zrt. márpedig győzni jött.

és ami közös benmm2nünk, hogy az előadás után mindannyian megszomjaztunk egy hideg Sopronira.

Az Aon Hewitt cégvezetője, Veres Rita előadása során középpontba helyezte a jövőt mint jelenünket alakító elsődleges tényezőt. A HR jövője került a fókuszpontba: az előadó rámutatott arra, hogy revitalizálni kell a munkakört, a rutinszerűen használt merev rendszereket flexibilissé kell tenni, minimum tízszeres hatás elérését kéne megcélozni, lehetetlennek tűnő kihívásokat kellene legyőzni. Különböző gondolatkísérletekkel – agilis, humánus vezetők képzése, prediktív tehetségpályák kialakítása, letölthető tudás biztosítása – hangsúlyozta azt, hogy a HR-nek van funkciója, van jelene, tehát a jelen szintjén kell orvosolni a problémákat, például a munkanélküliség jelenségét, és van, illetve kell, hogy legyen jövője is.

Uzsák Éva, Horváth Sándor Farkas (HR vezető, Decathlon Magyarország) és Gáspár Ferenc (HR igazgató, McDonald’s Magyarország) pedig megelevenítették az ideális munkahelyeket, és azok kritériumait.

Ács Gábor (Forbes), Susánszky Ádám (Zing Burger ügyvezető) és Makkay János (Burger King marketing manager) szintén részt vett a konferencián, és megkínálta a közönséget a hazai gyorséttermi piacok stratégiáinak, felépítésének, terveinek legízletesebb falatjaival.

A fast food iparág rohamos mértékű növekedése arra inspirálja mind a Zing Burgert, mind a Burger Kinget, hogy folyamatosan megújuló technológiával, minőségi alapanyagok felhasználásával, trendi arculattal és logóval lépést tartsanak a konkurenciákkal.

Más karrierútvonalon indultak el (pl.: A Zing Burger egy életérzést közvetítő „foodtruck-ként” kezdte pályafutását). Más vállalati struktúrában dolgoznak (pl.: A Burger King külföldi tulajdonosa lehetővé teszi a külföldi tőke hozzáadását, így viszonylag egyszerűbb a fejlesztés), de a cél, a hivatás közös: a speciális üzemeltetési kompetenciákkal, az operatív teendők precíz elvégzésével és a letisztult marketinggel hibátlanul tudjanak alkalmazkodni a fogyasztók igényeihez és a rohanó életmódhoz.

„A minőségi gasztronómia alapja a minőségi mezőgazdaság.” A minőségi előadás alapjai pedig az inspiráló előadók, izgalmas élettörténetekkel, sikersztorikkal!

Továbbá a magyar monetáris világ meghatározó szerve, a Budapest Bank is képviseltette magát. Zolnay György, a Budapest Bank vezérigazgatója mesélt arról, hogy mik a feltételei egy megbízható, versenyképes bank üzemeltetésének. Szemléltette a bankok közötti differenciákat, azt, hogy a vezetésnek elsődleges szerepe van, és elhanyagolhatatlan a neves bankárok tevékenysége, önállósága, az, hogy képesek legyenek egyedül, magabiztosan döntéseket hozni és hosszútávra tervezni.

Vendégünk volt Tóth Máté is, a Humbák Művek Kft. ügyvezetője azokról az értékrendekről, tapasztalatokról beszélt, amiket nem tanítanak sem az iskolában, sem a templomokban.

Megtudhattuk, hogy mik szükségesek ahhoz, hogy a valóságszagú humor, virágzó üzletté nője ki magát, hogy a fikció mögé beépüljön egy fizikai lét, egzisztencia, és mi kell ahhoz, hogy egy merész ötlet a megvalósítás talaján landolhasson.

Tibi atya, a fiktív pap, provokatív, polgárpukkasztó prédikációival és szentelt vizével lemossa a mindennapok szennyét, a politikai mocskokat.

A Humbák Művek Kft. egy szakrális szférába emelt társadalomkritika, amely görbe tükröt formál a begyöpösödött magyar mentalitásnak, a különböző generációknak, az életnek. Újszerű világfelfogás, más koordinátarendszerbe helyezett valóság, szarkasztikus, gyors és azonnali reakció az aktuális ügyekre, és a „Tibi atya életérzés” adaptálása az, ami miatt ilyen intenzíven növekvő követői tábort és egy értékálló brand-et tudtak kiémm3píteni.

Tibi atya szentháromsága: autentikus élménytér, minőségi tartalom, fiatalok számára is megfizethető árak. Borból lettek, legendává lesznek, Amen.

Sztereotípiák dőltek meg, szemek nyíltak fel, jövők kezdtek épülni – egy konferencia, két nap, négy terem, és rengeteg elégedett, lenyűgözött hallgató. Közösen hajóztunk egyik kikötőtől a másikig, egyik cégcsoporttól a másik vállalatig, időnként partra szálltunk egy izolált szigeten, feltöltődtünk az izgalmas workshopokon, és utazunk tovább, a nyílt vízre, nincs megállás, irány a Corvinus Business Festival!