A szervezetünk 2015/16-os tanév záró előadására Besenyei Pétert, minden idők legsikeresebb magyar műrepülő pilótáját hívta el az egyetemre. Az esemény teljesen megtöltötte a C VI-os előadót, alig lehetett elférni, az érdeklődés rendkívül nagy volt az esemény iránt. Nem csoda, hiszen nem minden nap jön a Közgázra ilyen kaliberű személyiség beszélni élményeiről, tapasztalatairól és kalandjairól. Az előadás kezdetén csinos Red Bullos lányok osztottak frissítőket a megjelent egyetemistáknak, ezzel megalapozva a hangulatot.

IMG_6431Ahogy Besenyei kezébe került a mikrofon, egyből világos lett: ez nem egy szokványos, unalmas, egyhangú előadás lesz, amit az előadó kényszerből tart meg. Péter folyamatosan viccekkel tarkította történeteit, közvetlen hangnemben beszélt az őt tátott szájjal figyelő diákokkal, és ténylegesen azt az érzést keltette, hogy mi már ezer éve ismerjük őt, sőt, barátai vagyunk.

A történetet természetesen a legelejéről kezdte, elmesélte, hogy már kiskorában beleszeretett a repülés világába, azonban az út a sikerig közel sem volt egyszerű. Magyarországon akkoriban ritkán jutott lehetőség arra, hogy az ember repülni tanuljon. Maga Besenyei is rengetegszer repülés nélkül töltött el napokat a reptéren, a sorára várva. A kitartás aztán meghozta a gyümölcsét, hiszen rendkívül tehetséges repülő, illetve a sikerhez szükséges akarata is meg volt Péternek.

IMG_6316Így történhetett az, hogy egy budapesti gyerek több évvel később már a Red Bull Air Race pályáját álmodja meg, melyhez teljes támogatást kapott szponzoraitól, és amely esemény mind a mai napig rendkívüli nagy érdeklődést vált ki a budapesti lakosokból.

Az előadás során megnéztünk néhány videót is, illetve belátást kaphattunk eme rendkívül nagy fizikai és szellemi erőkifejtést igénybe vevő sportba.

Az esemény végén a résztvevők feltehették kérdéseiket a világklasszis Besenyei Péternek, majd 90 perc után mindenki elégedetten, új élményekkel gazdagodva távozott az előadásról.