Ez a szemeszter is igazán izgalmasan indult, már ha a BBC nyitóelőadását tekintjük. Nincs is jobb motiváció a félév elején, mint attól az embertől tanulni, aki már elérte azt a sikert, amelyre mi is áhítozunk. Legyen az az álmunk, hogy saját céget alapítsunk, vagy éppen egy adott szakmában nagy sikereket érjünk el, a Dorko alapítója, Gém Péter mindenképp tanulságos és érdekes gondolatokat csempészett a Corvinus E épületének IV.-es előadójába.

Péter többek között elmesélte nekünk, hogy 10 éves kora óta teniszezik, és az évek során megtanulta, hogy nagyon sokszor kikap az ember; nem csak a sportban, de a való életben is. Számtalan tevékenységgel próbálkozott a mixertanfolyamtól kezdve a napszemüveg webáruházon át a zenei fesztiválokig, és elmondása szerint mindegyikben hitt, mégis egyik sem hozott hatalmas eredményeket. Ugyanakkor, ezalatt legalább megtanulta, hogy milyen másokkal együtt dolgozni.

Az előadás alatt remek tanácsokkal látott el minket, mint leendő vállalkozókat. Amit a legjobban kiemelt az az, hogy sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy mi akarjuk, de semmiképpen sem szabad feladni, tovább kell próbálkozni, és előbb utóbb sikerülni fog majd valami, amibe belefektetjük az időnket, energiánkat és a lelkesedésünket. Ezen felül van két fontos szabály: 1. sose veszítsünk túl sok pénzt; 2. ne felejtsük el az elsőt. Egy vállalatnak mindig vannak gyengébb pontjai, ezekre is oda kell figyelni, hiszen megeshet, hogy pont az fogja vissza a fejlődéstől.

Amikor elindította a DRK-t még nem tudta, hogy mi fog alakulni belőle, de bízott a sikerében. Az első bemutató botránnyal végződött, amikor ugyanis a kollekcióban szereplő egyik pólón Kossuth Lajos volt látható Szent Korona kinézetű baseball sapkában, ami sokakban felháborodást keltett, de legalább több népszerű hírportál is lehozott egy cikket róla. Ez is reklám, nem igaz? Mindenesetre, azóta is felfelé ível a márka népszerűsége.

A DRK-t egy igazán lelkes és inspirált csapat irányítja és tartja össze, akik mindent beleadnak, hogy minél sikeresebbé váljanak. Szeretnének a külföldre is terjeszkedni, de azzal a nehéz feladattal is foglalkozniuk kell, hogy Magyarországon is elültessék a fejekben a DRK életérzést, a márka értékét és üzenetét, hogy a sok más neves és ismert márka helyett őket válasszák.

Stratégiájuk 3 fő pillérből tevődik össze: Signature, Collab és Propaganda. A Signature szempontjából különböző művészekkel dolgoznak együtt, többek között Kun Ádámmal, Bercsényi Balázzsal vagy Szőke Gáborral. A Collab együttműködést jelent szervezetekkel, mint a Sziget, Volt, Balaton Sound stb., illetve zenészekkel, mint a Cloud 9+, Deniz, Halott Pénz stb. A Propaganda során fontos és életszerű problémákra hívják fel a figyelmet. Egyik elhíresült projektjük a vakvezető kutyák kiképzésére fókuszált, de van például a Green Peace-szel is közös projektjük Budapest zöld területeiért.

A zenészek közül most Szivák Zsolt a Cloud 9+ból és Deniz jött el hozzánk, hogy beszámoljanak a DRK-val való kapcsolatukról. Péter még akkoriban kereste fel a Cloud 9+-t, amikor még nagyjából 50-en jártak a koncertjükre, ő mégis látta bennük azt az erőt, a lelkesedést, a tehetséget, melyet szívesen kapcsolt volna össze a márkával. Denizzel is egy három évvel ezelőtti koncerten találkoztak, és kivételes stratégiát felállítva vezette be őt a DRK világába. A stratégia egyszerű, de nagyszerű: vodka-szóda.

Remek kapcsolatot ápolnak egymással, mind barátok, akik megbíznak egymásban. Rajtuk kívül még sokakat szponzorál a cég, és annál is többen keresik fel őket, hogy szeretnének szponzorációt kapni. De Péterék azoknak szavaznak bizalmat, akikben látják a lelkesedést, az energiát, és hogy valóban kedvelik a márkát. Hiszen minden dolog közül az a legfontosabb, hogy érzelmileg megfogja őket és a vevőket is mindaz, amit a DRK képvisel.